top of page
  • Yazarın fotoğrafıAlper Terkinli

Nasıl Geçmiş Tarihli Kayıt Girebilirim? Bölüm #2

Tahmin edebileceğiniz gibi Selim aslında işi yetiştirmek adına aslında uygun olmayan bir yol seçti. Zaten analizi baştan yapmış olsaydı geçmiş tarihli bir kayda ihtiyaç duymayacaktı. Yeni tartımla kontrol standart sonucunu tutturdu ve sonuçları raporladı.


Nasıl olsa kağıt tabanlı sistem vardı, uygun tarih ve saati yazabilirdi, paniklemeye gerek yoktu. Arada böyle oluyordu, bu metot bazen kontrol standardını tutturamıyordu ama herhalde numune sonuçları doğruydu (!).


Laboratuvar hep yoğundu, aynı süreç zaman içerisinde tekrar tekrar yaşandı. Bazen tutmayan kontrol standartları oldu, ama çok fazla bir sapma yoktu, ayarlandı geçildi. Hayat devam etti. Ama sorunun metotta mı, cihazda mı, yoksa Selim'de mi olduğu hiç anlaşılamadı.

 
Bu sürece yine hayattan bir örnek verelim. Bir süredir sabahları hafif bir böbrek ağrısı yaşıyorsunuz, bir ağrı kesici alıyorsunuz ve her sabah aksatmadan işinize yetişiyorsunuz. Çok büyük bir sorun görünmüyor, ağrı kesiciyle hallediyorsunuz. Ancak bir kere olsun doktora gidip muayene olmazsanız, yani sorunun kaynağını araştırmazsanız, büyük ihtimalle ya kronik ya da daha ciddi bir soruna yol açarsınız. Çernobil bile bu şekilde küçük davranış ve ihmallerin sonucu olarak patladı.
 

Selim bu durumda ne yapabilirdi? Üzerinde yoğun bir iş baskısı vardı, sorun yaşadığını da yöneticisine söyleyerek kendini beceriksiz durumuna mı düşürmeliydi? Fikirlerinizi yorum olarak almak isterim. Ben de kendi fikirlerimi izninizle bir sonraki yazıda anlatayım.


17 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Adres:

Namık Kemal Üniversitesi Teknopark - TGB 2
Çorlu / Tekirdağ

Telefon & Fax:

T: +90 (282) 651 00 26

T: +90 (532) 776 44 26

F: +90 (282) 651 00 22

© 2016

Lex Yazılım Çözümleri

  • LinkedIn Sosyal Simge
  • YouTube
bottom of page